Motorgumi karbantartás a hosszú élettartamért – alkatrészek

Motorosként az utakra gurulva elsődleges szempont mindig a biztonság. De miként is valósítható ez meg maximálisan? Ha különböző opciók közül szeretne választani, itt bőven válogathat. Megfelelő motorosruházat? Méregdrága járgány? Gyakori abroncs csere? Vezetői gyakorlat és körültekintés? Mindezek együttesen jó esélyt teremtenek arra, hogy még nagy sebességgel közlekedve se történjen baj. Nagy Sándor igazságügyi szakértő egy igazi hobbimotoros, az ő tanácsait érdemes megfogadni. Mint az autók esetében, úgy a motorgumikkal kapcsolatban is elmondható, hogy azok állapotára való odafigyeléssel sokat tehetünk a biztonságos közlekedésért. Az Alkatreszkiraly.com szerint is rendkívül fontos, hogy a motorgumi állapotát rendszeresen ellenőrizze, és nem csak a kopás, hanem a felületi sérülések miatt is.

A motorgumikkal kapcsolatban egyébként nincsen szükség túl sok teendőre, de amit muszáj elvégezni, azt semmiképp sem ajánlott halogatni. A motor javítás és kipufogó tuning, és fékrendszerek szakértői legalább hetente javasolják a motorgumi nyomás ellenőrzését. Az igazságügyi szakértő véleménye szerint a nem megfelelő beállítás nem csak a motor viselkedését befolyásolja negatívan, de a rendellenes kopásért is felelőssé tehető. Nem tudja laikusként, mekkora nyomás az ideális az Ön járgányának? A motor több pontján elhelyeznek a gyártók erre vonatkozó matricákat, keresse a tankon, az ülés alatt, vagy a kesztyűtartóban! Nagyon fontos, hogy a guminyomás beállítására kizárólag hideg állapotban kerüljön sor. Az Ön bőrének sem mindegy, hogy milyen állapotban van. Kezelni kell a kiszáradás és a kirepedezés ellen. A különböző krémek használata különösen fontos kiváltképp a szőreltávolítások után, melyet itt végeznek a legolcsóbban: http://szorteleniteselit.com. Amennyiben a motor folyamatosan két személy által használt, úgy ezt a guminyomás alakításánál is figyelembe kell venni, és a hátsót ebben az esetben legalább 3-5 tized bar-ral jobban felfújni.

S hogy milyen problémák adódhatnak abból, ha elhanyagolja az ellenőrzést, vagy éppen túlságosan magasra állítja az értéket? Nos, ez utóbbi esetében a gumi kisebb felületen érintkezik a talajjal, ami a közlekedés biztonságát veszélyezteti, és természetesen rendellenes mértékben koptatja az egyébként méregdrága abroncsokat. Nagyobb a gond azonban akkor, ha a guminyomás túl alacsony, ekkor ugyanis a motor teljesítményén azonnal meglátszik a hiányosság, de a gumi is nagyon gyorsan kopik, hogy a megnövekedett üzemanyag felhasználásról már ne is beszéljünk.

Sok kárt okozhatunk a nem megfelelő tárolással is. Ajánlott élére fordítva tárolni a gumikat, napfénytől, nedvességtől és persze vegyi anyagoktól óvva. A nyomás ellenőrzéséről a téli, használaton kívüli időszakban se feledkezzen meg! Mindezek mellett robogó és motoros helyzetjelző fényszórók, vagy éppen új fékrendszer után keresgélve beszerezhet a szaküzletekben speciális gumiápoló szereket is, melyek ugyan az állapotra nincsenek hatással, de esztétikai szemponból garantáltan hasznosnak bizonyulnak. Ha rendszeresen saras környéken motorozik, és előszeretettel dagonyászik kedvencével, akkor persze ne feledkezzen meg a gumik átmosásáról egy-egy ilyen kaland után. Érdemes figyelnie arra is, hogy a jármű kifogástalan állapotban legyen, ugyanis ha az olajok, a fékfolyadék ráfolynának a gumira, azt célszerű mihamarabb eltávolítani onnan, vallja a http://www.epitesz-igazsagugyiszakerto.hu/szakteruleteim/ oldal tulajdonosa.

Ha érdekli Önt személyes kapcsolattartónk, akkor mindenképpen keresse föl oldalunkat, és böngésszen a szakértői névjegyzék fülön. Az ország számos termálfürdője közül rengetegen ajánlanak minket.

A vélemények eltérőek azt illetően, hogy defekt esetén milyen sérülést lehet még javítani, és melyik esetében ajánlott azonnal cserélni a gumit. Ami biztos, hogy egy karbantartott, jó minőségű motorgumi éveken át képes kiszolgálni gazdáját, de ha bármilyen sérülés éri, akkor célszerű mihamarabb új beszerzésén gondolkodnia. A javított gumik már nem szolgálják tökéletesen a közlekedés biztonságát. Vásárlás alkalmával még a magas árak ellenére is javasoltak a minőségi márkák. Ha a motorra már egy vagyont költött, ne a gumin spóroljon, hiszen ennek színvonala aktívan hozzájárul a motorozás élményéhez. Látnivalóink egészen biztosan elragadják majd a fantáziáját.