Első bitcoin tranzakció? Egyszerűbb, mint hinnéd!

A kriptovaluták világa ma már egyre többek számára érthető. Az első bitcoin tranzakció iránt érdeklődők rengeteg hasznos információval találkozhatnak a világhálón, és ma sok vlogger is foglalkozik mindezzel. Bár sokat lehet tanulni ilyen módon, de a tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy kezdőként a legtöbben tartanak az első bitcoin tranzakció során felmerülő esetleges problémáktól. Ha sorra vennénk a leggyakrabban kérdéses területeket, akkor a bitcoin vásárlás biztosan helyet kapna közöttük. Ugyan a kriptovaluták piaca egyre szélesebb skálát ölel fel, de a bitcoin még mindig az, amiről a legtöbbet hallani. Nézzük, hogyan vásárolhatsz bitcoint, és mire kell figyelned az egyes beszerzési módoknál!

Vásárolj magánszemélytől!

A bitcoin vásárlásának többféle módja létezik, és ezek közül egy a tipikus adok-veszek szituáció, amikor első bitcoin tarnzakcióegy magánszemélytől szerzed be a szükséges mennyiséget. S hogy miként talál egymásra eladó és vevő? Az internetnél egyszerűbb színtér erre aligha adódna. A leginkább elterjedt kriptopénzek kereskedelme rendszerint megtalálható a témával foglalkozó fórumokon, és ha találtál megfelelő eladót, aki az árfolyam tekintetében is ideális lehetőséget kínál, akkor jöhet a személyes találkozó. Ilyenkor nagyon fontos, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő technikai feltételek és lehetőség szerint nyilvános helyre szervezd a találkozót, hiszen a mennyiségtől függően akár jelentős mennyiségű készpénz is lehet nálad. A magánszemélytől történő kriptopénz vásárlás rendszerint nyomonkövethetetlensége miatt örvend nagy népszerűségnek, de persze a kialkudható jó árak sem elhanyagolhatóak.

Legyen biztonságos az első bitcoin tranzakció!

Vásárolj ATM-ből!

Ugyan nem a legolcsóbb megoldásnak számít az ATM segítségével történő első bitcoin tranzakció, de praktikussága és kényelme miatt kétségkívül egyre népszerűbb megoldásnak számít ez. Persze nem a hagyományos ATM-ekről van szó, hanem kifejezetten kriptopénz vásárlásra alkalmas típusról. A Buzzfeed Bitcoin cikke szerint már hazánkban is megtalálhatóak olyan automaták, ahol lehetőség nyílik a bitcoin tranzakció lebonyolítására. Budapesten és Mosonmagyaróváron biztosan találkozhatsz ilyen automatákkal, amelyek használata tulajdonképpen egyszerűbb, mint azt sokan gondolják.bitcoin vásárlása atm

A rendszerint megbízható szolgáltatást nyújtó gépek használatakor a wallet QR kódjának beszkennelése után már csak a papírpénzt kell behelyezni, és innentől fogva körülbelül húsz perc múlva jóvá is íródik a kívánt összeg. Azzal azonban mindenképpen számolni kell, hogy a gyorsaságnak és a kényelemnek megvan az ára, rendszerint magasabb az árfolyam és plusz felárat is felszámolnak. Cserébe azonban személyes adatok és például bankszámlaszám megadása nélkül lehetséges a tranzakció lebonyolítása.

Gondoltál már a bányászatra?

A kriptovaluták kapcsán a bányászat kifejezéssel talán már mindenki találkozott. Bár teljesen kezdők számára nem javasolt ez a módszer a bitcoin beszerzésére, de ha kicsit már otthonosan mozogsz a témában, akkor remek választás lehet. Fenntarthatóságához vannak, akik kétségeket fűznek, de kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel igenis működni látszik a bányászat. A nagy teljesítményű számítógépes, videokártyás háttér persze nélkülözhetetlennek bizonyul, és minél nagyobb méretekben tudsz ezzel foglalkozni, annál nagyobb jövedelmek realizálhatóak. Persze fontos, hogy a megfelelő eszközöket használd, így a felhasznált áram nem fog többe kerülni, mint a kitermelt bitcoin. A bányászat tulajdonképpen arról szól, hogy bonyolult matematikai műveleteket oldanak meg a gépek, segítve ezzel a kriptovaluta rendszerének működőképességét. A fizetség pedig bitcoin, amelyet a legelső, leginkább ismert kriptopénzként tarthatunk számon.kriptovaluta bányászat

Mindezen túl bankkártyával is kifizetheted az online vásárolt bitcoint, és kezdők számára jó döntés is lehet ez, hiszen többféle bróker ajánlatai közül válogathatsz, előnyben részesítve a legjobb árfolyamot kínálót. Spanyol nyelvű cikket is olvashatsz a témában!